alte 2.000 de calculatoare vor fi donate în a doua parte a ediției dăm click pe românia 2023 către 154 de instituții educaționale

Află mai multe aici.

Școlile care au nevoie de calculatoare se pot înscrie până pe 2 octpmbrie în al doilea apel Dăm Click pe România 2023.

Află mai multe aici.

2.000 de calculatoare vor fi donate în prima parte a anului 2023 către 135 de instituții educaționale prin proiectul Dăm Click pe România.

Află mai multe aici.

Dăm Click pe România 2022 a recondiționat și donat 4.000 calculatoare către 258 de școli și ONG-uri educaționale din România

Află mai multe AICI.

„Cum va arăta școala mea peste 50 sau chiar peste 100 de ani?”  În cea de-a doua ediție a concursului „Școala Viitorului”, elevi din peste 50 de școli și-au pus creativitatea la contribuție și ne-au răspuns la această întrebare sub forma unor lucrări digitale, foto sau video. 

Vedeți lista câștigătorilor aici: https://www.educlick.ro/concurs-scoala-viitorului-educlick/editia-2

edufixit: serviciul de service IT destinat școlilor din România

educlick lansează programul pilot edufixit: un serviciu de suport IT la care unitățile școlare partenere educlick pot apela pentru a rezolva problemele pe care le au cu infrastructura IT din școală.

Completează formularul de service de pe https://www.educlick.ro/service-edufixit

Predă calculatoar vechi de acasă în punctele de colectare educlick și semnează viitorul digital al educației din România!

Calculatorul pe care nu-l mai folosești poate să fie o șansă la o viață mai bună pentru un copil. Adu-ne echipamentele vechi pe care le ai în casă, iar noi le recondiționăm și donăm către școlile din zone vulnerabile. Orice calculator, laptop și monitor este un pas în plus către o educație digitală echitabilă.

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 22.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 2.623 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 14 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România. 

Contribuie și tu la viitorul copiilor din România! Află mai multe AICI.

4000 de calculatoare vor fi donate în 2022 către 258 de instituții educaționale prin proiectul Dăm Click pe România

Ateliere Fără Frontiere continuă și în acest an programul de donații de calculatoare cu alte 4.000 de echipamente IT recondiționate care vor ajunge pe băncile școlilor din România până la finalul anului 2022 prin Dăm Click pe România.

Dăm Click pe România este un proiect implementat alături de OMV Petrom și Kaufland România ce luptă pentru digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social. 

Aflat la cea de-a treia ediție în această colaborare, proiectul va ajunge în 2022 în fiecare județ al țării, la un total de 258 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate.

Lista completă a laureaților poate fi găsită aici. 

Ateliere Fără Frontiere, prin proiectul educlick a câștigat locul III în competiția Civil Society Prize organizată de EESC - European Economic and Social Committee pentru implicarea în acțiuni climatice.

Premiul a fost acordat pentru activitatea atelierului educlick, unde echipamentele IT uzate sunt colectate, recondiționate și donate către școli din medii vulnerabile. Toată activitatea atelierului reprezintă un program de inserție socio-profesională pentru persoane vulnerabile.

Acțiunile climatice premiate ale Ateliere Fără Frontiere se încadrează în noul Plan de acțiune pentru economia socială intitulat „Construirea unei economii care funcționează pentru oameni: un plan de acțiune pentru economia socială” lansat de Comisia Europeană. Află aici mai multe.


Faptele bune sunt răsplătite cum se cuvine. educlick a primit premiul Excelență în Economie Circulară la Gala Green Report - Al 12-lea Ceas.

Platforma educlick are o istorie de 14 ani în aplicarea principiilor economiei circulare, cu impact de mediu, educațional și social. Prin educlick.ro, Ateliere Fără Frontiere colectează deșeuri electrice și electronice, repară calculatoarele pe care le donează școlile și copiii din mediile cele mai defavorizate din țară. În 14 ani educlick a echipat laboratoare IT în mai mult de 10% din școlile din mediul rural din România, cu peste 23.000 echipamente IT donate.

Modelul pe care se bazează economia circulară este unul care implică repunerea în circuitul economic al deșeurilor prin reciclarea acestora pentru recuperarea materialelor. Deșeurile electrice și electronice au un grad ridicat de reutilizare cu un impact zero asupra mediului. Asociația a realizat un proces ce presupune colectarea, testarea, sortarea, curățarea, repararea, resoftarea și ambalarea echipamentelor IT care au ajuns pe băncile elevilor din România. Prin acest circuit, platforma promovează importanța reutilizării pentru impactul de mediu și încurajează constant în spațiul public această modalitate de evitare de emisii CO2.


INFRASTRUCTURA CU CALCULATOARE ÎN ȘCOLI

INFRASTRUCTURA PENTRU ȘCOALA DE ACASĂ

scoala-online-acasa2.png
calculatoare-in-scoli2.png

Suntem singurul colector de deșeuri electrice și electronice din România care le reutilizează într-o manieră autorizată, contribuind la realizarea obiec- tivelor de mediu naționale în acest domeniu.

Contextul pandemiei și școala online a găsit un sfert din copiii din România fără acces la un calculator, pentru a putea ține pasul cu orele și lecțiile. Cererile de calculatoare au crescut de 3-4 ori față de anii precedenți, constând în aproximativ 7000 calculatoare. Ne-am mobilizat și, începând cu finalul anului 2020, donăm 75 de calculatoare o dată la trei zile. Sute de organizații, companii și persoane au răspuns apelurilor asociației de a preda echipamentele uzate, în special calculatoare pentru a sprijini elevii care nu aveau acasă un calculator pentru a-și continua școala.

educlick colectează, recondiționează și donează copiilor din medii vulnerabile calculatoare și alte echipamente IT, pentru a le asigura accesul la școala online. În 13 ani, colecția de fapte bune numără 20 000 de calculatoare donate către 480 000 de beneficiari. Contribuie și tu!

Predă și tu calculatoarele uzate sau alte DEEE din compania ta sau pe cele personale pe care nu le mai folosești! Noi le reciclăm sau le oferim o a doua viață, pe băncile școlilor din mediile defavorizate din România.


Plasează o comandă pentru colectarea de DEEE-uri și ajută Ateliere Fără Frontiere să aibă un impact și mai mare în aceste comunități!

Pentru întrebări trimite un email la colectare@atelierefarafrontiere.ro. Nu uita să incluzi în mesajul tău informații despre tipurile de deșeuri de echipamente electrice și electronice pe care le predai. Ce sunt? Câte sunt? De unde ar trebui ridicate? Cum te putem contacta înapoi?


Ce tipuri de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) poți preda?

Colectăm responsabil toate tipurile de deșeuri de echipamente electrice și electronice. Foarte simplu spus, dacă se bagă în priză sau are baterie, noi îl putem colecta. În plus, preluăm și echipamente de iluminat. Toate aceste deșeuri sunt vitale pentru atelierul de inserție socio-profesională reconect, unde 16 persoane vulnerabile, excluse și marginalizate lucrează la colectarea, sortarea, dezmembrarea pentru reciclare sau recondiționarea echipamentelor IT colectate de asociație. Aici, aceste persoane beneficiază de servicii sociale dar și contribuie la dotarea școlilor cu calculatoare recondiționate, în acele zone care se confruntă cu grave dificultăți sociale și economice.

Ce tipuri de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) vrem să colectăm în cadrul campaniei TRIMTE BYTE-UL LA ȘCOALĂ?

Prin intermediul acestei campanii, vrem să colectăm monitoare LCD, laptopuri și unități centrale. Pentru a putea fi recondiționate, calculatoarele trebuie să aibă următoarele specificații: procesor Dual Core la 1.8 GHz, 2 GB memorie Ram și HDD de minimum 80 GB. Dacă echipamentele IT uzate nu îndeplinesc aceste condiții, ele vor fi colectate, nu vor putea fi recondiționate și donate școlilor, dar vor fi reciclate.

De ce să predai DEEE-urile către noi?

Cel mai important motiv pentru care peste 500 de companii, organizații și instituții publice își îndeplinesc obligațiile de valorificare și reciclare a DEEE-urilor prin Ateliere Fără Frontiere este faptul că astfel susțin platforma noastră de donații de calculatoare pentru educație EduClick.

Cel de-al doilea motiv este unul deopotrivă important: suntem singura organizație autorizată care colectează și pregătește echipamentele IT pentru reutilizare și donație la nivel național.

Preluarea DEEE-urilor în București și zonele limitrofe este gratuită pentru minim 100 de kg și se realizează în maximum 7 zile calendaristice de la plasarea comenzii, iar sistemul de ștergere a datelor la cerere garantează confidențialitatea informațiilor.

Preluarea DEEE-urilor din alte localități se face contra cost sau în funcție de disponibilități și de comun acord. Așadar nu ezitați să ne contactați pentru a găsi împreună o soluție.